Blog o knihách, jenž je určen nejen pro knihomoly...

neděle

Zrod českého Eragonova bratra?

Petr K. Piech

Tajemství kouzel
Tajemství kouzelChcete si poznat tvorbu nadějného mladého českého spisovatele? Chcete poznat našeho českého Eragona, Harryho Pottera a Froda Pytlíka v jedné osobě? Pokud máte rádi fantasy, mohu vám tuto knihu vřele doporučit.

Kniha, kterou vám tentokrát představím, je prvotinou nadějného mladého českého autora Petra K. Piecha. Jedná se o zajímavou knihu. Její téma, ale i jednotlivé motivy jsou na české poměry celkem zvláštní. V textu jsem zaznamenala jistou podobnost s Eragonem, Harrym Potterem a trošku i s Pánem prstenů.

Oficiální anotace z databazeknih.cz:
Kniha vypráví zajímavý příběh o propojení našeho světa s ukrytým světem kouzel, který je stále více na ústupu. Tři na sebe volně navazující příběhy vypráví o záchraně nejen světa kouzel, ale i spáse nás, nic netušících lidí. Vypráví o propojení, které tu vždy bylo, je a musí být. Ukáže nám, jak a proč mít rád svět kolem sebe, sám sebe a lidstvo kolem.

Musím velice ocenit to, že autor dokázal vypracovat svůj vlastní fiktivní svět, do kterého zakotvil příběh jeho hrdiny Martina. Podobnost s výše uvedenými díly jsem odvodila z použitých jmen a vlastností vedlejších postav. Martin je na počátku 25letý smrtelník s problémy, které má každý z nás ve svém životě. Postupně se setkává např. s cvičitelkami a ochranitelkami dračích měst, věštcem, strážkyní koruny a čarodějem. Autor však dokázal vymyslet originální příběh, jímž hlavní postava s vedlejšími proplouvá jako po másle. Příběh je velice čtivý, občas se v něm vyskytují napínavé situace. Určitě stojí za přečtení a za pozornost.

Jediné, co musím autorovi trošku vyčíst, je občasné špatné skloňování a přebytek překlepů, ale to je tak vše.

Moje konečné hodnocení je velice pozitivní. Jsem ráda, že se objevil mladý člověk, který píše něco, co v Čechách zatím moc není, nebo aspoň mi to tak přijde. Dílu dávám krásných 80 % a věřím tomu, že při další tvorbě se autor zlepší a dosáhne u mě vyššího hodnocení.

Pokud vás moje recenze zaujala, knihu si můžete zakoupit zde.

Bibliografické údaje:
Žánr:                     Sci-fi a fantasy - Ostatní
Formáty eknihy:   EPUB, MOBI, PDF
Rok vydání:          2015, 1. vydání originálu: 2015
Počet stran:           93
Nakladatelství: Jan Šuba - Makniha.cz
ISBN:                   978-80-88080-81-7, 978-80-88080-82-4, 978-80-88080-83-1

4 komentáře :

  1. Sdilim váš názor, knihu jsem četla, je velice ctiva. Doporučuji

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu neznám, ale vypadá zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě, čte se téměř sama, má pár stránek a děj je zajímavý.

      Vymazat