Blog o knihách, jenž je určen nejen pro knihomoly...

pátek

Dítě školkou povinné - Martin Macek Cabicar

Dítě školkou povinné
Martin Macek Cabicar

Myslíte si, že je vaše dítko neskutečně rozmazlené a zlobivé? Věřte tomu, že až si přečtete tuto knihu z rodinného prostředí, přesvědčíte se o pravém opaku. Tato kniha vás potěší a zvedne náladu svým vtipem a nábojem. Ač si můžete myslet, že se autor inspiruje jinými díly typu Deník moderního fotra a Deník fejsbukové matky, nedejte se. Autor se snažil od jmenovaných děl odlišit a za sebe musím říci, že se mu to hodně povedlo.

Oficiální anotace (zdroj:cbdb.cz):
Jedinečné, často neuvěřitelné, ale i běžné příhody, které prožívají všichni dospělí, jejichž dítě začalo chodit do školky. Rozpustilé příběhy tříleté Viky jsou podané autorem, který má dar vidět humor všedních situací a vystihnout každodenní zážitky tak, až vám dají pocit, že v tom nejste sami! Rozverné příhody si získaly tisíce příznivců a ti se shodují v jediném: "Při čtení nejezte, ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře."

Knihu vydalo v roce 2015 nakladatelství Grada pod značkou COSMOPOLIS. V roce 2016 získal titul podobu e-knihy, kterou naleznete na stránkách portálu Palmknihy.cz.

Již dlouho jsem si toužila tuto knihu přečíst. Četla jsem o ní v časopise Dobro.druh, jenž vydává knihkupectví Dobrovský. Zde mě zaujala jak anotace, tak i obálka knihy. Na ní můžeme zaznamenat trošku bláznivý výjev, ale je ze života. Maminka na houpačce, tatínek v letadle (oba jsou vcelku malí) a celému výjevu vévodí malá uličnice Viki. Jak jsem již podotkla, sama obálka hodně vypovídá o ději celé knihy.

V díle najdete vcelku velké množství povídek na to, že jsou vměstnány na pouhých 180 stránek. Všechny mají společného jmenovatele a tím je humor. Budete se bavit od prvního písmenka až do konce. Autor vypráví rodinné zážitky z vlastního úhlu pohledu, tedy v ich-formě. Jeho sloh je osobitý, při čtení si budete připadat, jak kdybyste byli nejlepšími přáteli a autor vám veškeré humorné historky vyprávěl osobně.

Kompozičně je kniha velmi jednoduchá. Setkáváme se zejména s retrospektivou, bez té by přeci nemohla vzniknout rodinná kronika. Celé dílo na mě totiž dýchlo zvláštní atmosférou.

Moje hodnocení je velice kladné. Oceňuji, že se nám autor svěřil se svými vzpomínkami na dětství své dcerky a zároveň palec nahoru za to, že pro ni utvořil velice zajímavý materiál, u kterého se jistě jednou v dospělosti ráda pobaví. A my se rádi i nadále budeme bavit s ní.

Tato kniha má velký potenciál a třeba namotivuje další rodiče k tomu, aby zaznamenávali životní kroky svých dětí. Kniha si ode mě za svůj vtip a originalitu vysloužila nádherných 100 % a vřelá doporučení, protože si to právem zaslouží.

Knihu bych vřele doporučila všem rodičům, ale i těm, kteří se rádi pobaví vtipnými historkami druhých, třeba pokud chcete zjistit, KDO NÁM POS**L SWAROVSKÉHO.

Za poskytnutí recenzní e-knihy patří velké díky portálu Palmknihy.cz. Pokud vás recenze zaujala a budete si chtít e-knihu přečíst, můžete si ji zakoupit zde.

A malá třešnička na konec. Pokud vás zaujal první díl, můžete si již pořídit i druhý s názvem Dítě školkou povinné - Jak čůrají nevěsty. Na konci roku 2016 se však můžeme těšit i na díl třetí.

Bibliografické údaje (zdroj: databazeknih.cz):
Žánr:
Humor, Literatura naučná,Psychologie a pedagogika
Rok vydání:
Počet stran:184
Nakladatelství:Grada
ISBN:9788024757834

0 komentářů :

Okomentovat